BIS-2 SKK Ransäter Int 2015 (Gruppedomare Dan Ericsson)

Messi - C.I.B. NORD UCH Shyloch President SE54218/2011

På sommaren 2011 blev jag kontaktad av Helge Kvivesen, ägare av Kennel Shyloch i Norge och blev erbjuden att köpa en Kerry Blue Terrier hanvalp som såg vädligt lovande ut.

Vi hade länge beundrat denna vackra ras och särskilt hans fina hundar på utställningar vi varit på. Efter en tids övervägande åkte vi och besökte honom och föll pladask för valpen. Dagen efter åkte vi tillbaka och hämtade honom.

Messi är en mycket snygg och elegant hane med ett hjärta av guld. Han är familjens kelgris som vill vara med på allt. Han älskar att arbeta och är otroligt följsam både i utställningsringen där han gör allt vad man begär men också vid övrig lydnadsträning.

Messi är sparsamt utställd, men som junior blev han 2:a junior på Världsutställningen i Salzburg som yngsta hane och enbart slagen av junioren som senare blev bästa hane och som vann juniorgruppen. Han blev BISJ-4 på Terrierspecialen i Vålberg 2012 och i Herning i Danmark 2013 blev han BIM, fick 2 cert och 1 cacib. På My Dog 2014 blev han BIR med cert och cacib och senare BIG-3.

Messi är höfledsröntgad fri.